petek, 10.05.2013 ob 12:41 | Avtor:

Punčke iz cunj v izolski knjižnici

kategorija kultura  komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (3)  
  
V vitrini ustvarjalnosti v Mestni knjižnici Izola bodo do 17. maja na ogled ročno sešite punčke iz cunj, ki so jih izdelale dijakinje 3. letnika Srednje šole Izola, smer predšolska vzgoja. Razstava se je za javnost odprla v ponedeljek, 6. maja, spremljal jo je kratek kulturni program in pogostitev, ki so jo pripravili dijaki iz Srednje gostinske šole Izola.

Vse se je začelo z navdušenjem dijakinje 3. letnika smeri predšolska vzgoja na izolski srednji šoli, ki je ob začetku iztekajočega se šolskega leta, pri učni uri za 3. letnik predšolske vzgoje Igre za otroke, ki ga poučuje profesorica Franka Viler, izvedela, da bodo v letošnjem šolskem letu izdelovali punčke iz cunj.

"Moja babica je mojstrica v izdelovanju punčk iz cunj," je razglasila Elen Novak, omenjena dijakinja, gospa Alenka Bakotič, njena babica, pa ni niti za sekundo oklevala, ko jo je profesorica Franka Viler povabila k sodelovanju. Samo izdelovanje punčk iz cunj se je pričelo v januarju, v okviru rednega praktičnega pouka in je potekalo vse do meseca maja, ko so se dijakinje in njihovi mentorici odločili, da punčke razstavijo in pokažejo javnosti. Gospa Alenka Bakotič je svoje znanje, izkušnje in pomoč nudila brezplačno in prostovoljno; nasploh se je gospa izkazala kot odlična mentorica.

Dijakinje so pri šivanju punčk iz cunj uporabile ostanke blaga, spoznale so postopek izdelave kakovostne igrače, pridobile so kar nekaj šiviljskih spretnosti in smisla za oblikovanje. "To veščino izdelovanja punčk iz cunj bodo lahko kot vzgojiteljice v vrtcih s pridom uporabile v svojem bodočem delovnem okolju," je ob otvoritvi razstave pomenljivo pripomnila Franka Viler, profesorica in mentorica pri projektu izdelovanja ročno sešitih punčk iz cunj. Projekt je kakovosten in se bo izvajal tudi v bodoče, so prepričanji na Srednji šoli Izola.

Galerija slik

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico