četrtek, 01.01.1970 ob 01:00 | Avtor:

Decembrsko pravljično vzdušje na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem

komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (0)  
  
Na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem se v prazničnem decembru odvijajo različni dogodki, izleti, humanitarne akcije, delavnice, predavanja, otroške pravljice, ki so odprti za javnost in s katerimi se predstavljajo študenti dodiplomskega študijskega programa na 1. stopnji Edukacijske vede, Razredni pouk in Predšolska vzgoja. Dogajanje na fakulteti je popestril tudi Študentski svet Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, ki je organiziral ustvarjalno-dobrodelno delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic.

Študentski svet Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete in Študentska organizacija Univerze na Primorskem sta 5. decembra 2013 s prodajo novoletnih voščilnic na Miklavževem sejmu na Titovem trgu v Kopru zbrala veliko prostovoljnih prispevkov, ki bodo v celoti namenjeni nakupu igral za otroke iz vasi Cetore nad Izolo. V prazničnem duhu je Študentski svet za svoje študente organiziral tudi izlet na Dunaj in ogled baletne predstave Hrestač. Na fakulteti je s pomočjo Ženskega društva za kakovostno življenje – Zrcalo in predavateljice dr. Mojce Kukanje Gabrijelčič do 10. decembra 2013 potekala še ena humanitarna akcija, v sklopu katere so študenti in zaposleni zbirali igrače za otroke, ki so nameščeni v varnih hišah po Sloveniji. Poleg tega bodo študenti v mesecu decembru z novoletno pravljico Peter Klepec, ki sta jo pripravila predavatelja dr. Mirko Slosar in dr. Barbara Kopačin in v organizaciji Društva prijateljev mladine Koper, razveseljevali tudi otroke v vrtcih Mestne občine Koper.

Prazničen koledar UP PEF se je nadaljeval s Predbožičnim tekom od fakultete do Žusterne, ki so ga v ponedeljek, 9. decembra 2013, izvedli študenti pod vodstvom predavatelja dr. Bena Arnejčiča. V četrtek, 12. decembra 2013, pa je v soorganizaciji Univerzitetne katedre za večjezičnost in medkulturnost UP potekalo predavanje dr. Alenke Kocbek z naslovom Strategija prevajalskih neliterarnih besedil - deset prevajalskih zapovedi. V ponedeljek, 16. decembra 2013, so ob 16. uri najmlajši vabljeni na angleško pravljico Zverjasec (Gruffalo Julie Donaldson) in na delavnico izdelovanja živalskih kron. V četrtek, 19. 12. 2013, bo ob 11. uri v sklopu umetniške dejavnosti, ki se razvija na fakulteti, otvoritev likovne razstave »Čustvena barvitost« študentov pod mentorstvom doc. mag. Tilna Žbone. Praznični december se bo na fakulteti zaključil s slavnostno podelitvijo javnih listin, nagrad in diplom UP PEF.Vir: http://www.pef.upr.si/arhiv_novic/2013120610440547/

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico