petek, 10.05.2013 ob 11:30 | Avtor:

Na območju piranske občine se bodo izvajale meritve za hrup

kategorija obvestila  komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (1)  
  
Občina Piran je turistična občina, katera mora sobivati s krajani ter turisti. Za zagotovitev čim večjega udobja prebivanja našim občanom ter turistom se je občina Piran odločila, da bo letos naročila meritve hrupa preko pooblaščenega certificiranega podjetja. Meritve se bodo izvajale v času, ko je pričakovati večje obremenitve okolja s hrupom.

V kolikor bodo na javnih prireditvah ugotovljene kršitve, bo občina Piran odstopila poročilo o izvedbi certificiranih meritev inšpektoratu pristojnemu za varstvo okolja, kateri je pooblaščen za ukrepanje.

Poleg meritev javnih prireditev se bodo izvedle tudi meritve hrupa, ki ga proizvajajo gostinski lokali. V kolikor bodo ugotovljene kršitve, bo imela občina možnost preklica izdanega dovoljenja za podaljšani obratovalni čas oz. neizdajo dovoljenja. Poleg navedenega bo poročilo posredovano pristojnemu inšpektoratu za varstvo okolja.Vir: Občina Piran

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico