sreda, 15.05.2013 ob 10:13 | Avtor:

Od 20. maja v Piranu 100 novih koles za izposojo

kategorija družba  komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (1)  
  
Občina Piran je v sklopu projekta »Podpora trajnostnim oblikam mobilnosti v obalnih mestih«, z akronimom Adria.MOVE IT!, ki ga v okviru Instrumenta za predpristopno pomoč sofinancira EU, Jadranski čezmejni program IPA, pridobila 100 koles, ki bodo na voljo za izposojo od 20. maja naprej.

Pilotski projekt Piranko in kolesa bodo javnosti predstavljena v soboto, 18. maja 2013 na dogodku Piran pedalira s pričetkom ob 9.30 na Tartinijevem trgu v Piranu. 
 
PIRAN PEDALIRA:
Dogodek je namenjen vsem kolesarjem, ki želijo srednjeveško obmorsko mestece odkriti na drugačen način. Tisti, ki na dveh kolesih radi prebudijo svoj pustolovski in tekmovalni duh, se bodo lahko v prvem delu dogodka pomerili na rekreativni progi, ki vodi skozi nekaj najbolj skritih piranskih kotičkov, ulic, velbov in obzidnih vrat, mimo vseh piranskih cerkva, palač ter ostalih znamenitosti. Najpomembnejši kolesarski izziv pa bo premagati nekaj zelo zahtevnih piranskih vzpetin. Najboljši ne bodo nagrajeni le s čudovitim pogledom na lesketajoče morje, pokalu za najboljšega bomo dodali še nekaj lepih praktičnih nagrad. Več na: www.piranpedalira.com.
 
 
KAJ JE PIRANKO?
Piranko je storitev izposoje mestnih koles po t.i. knjižničnem sistemu, ki vključuje 97 mestnih koles in 3 tricikle za prevoz manjšega tovora. Gre za pilotski projekt »Podpora trajnostnim oblikam mobilnosti v obalnih mestih«, z akronimom Adria.MOVE IT!, ki ga v okviru Instrumenta za predpristopno pomoč sofinancira EU, Jadranski čezmejni program IPA.
 
Ker gre za pilotski projekt, bo občina na podlagi izkušenj uporabnikov projekt prilagajala, saj je cilj vzpostaviti sistem, ki bo uporabnikom prijazen.
 
KAKO IN KJE SI LAHKO IZPOSODIM KOLO?
Kolo Piranko si lahko izposodijo krajani s stalnim prebivališčem na območju ožjega mesta Piran in obiskovalci.
 
Krajan s stalnim prebivališčem na območju ožjega mesta Piran si lahko izposodi kolo tako, da izpolni prijavnico, ki je dostopna na spletnih straneh www.piran.si, www.okoljepiran.si, ali jo dvigne v prostorih Občine Piran, JP Okolje in Krajevne skupnosti Piran. Po uspešno opravljeni prijavi v prometni pisarni JP Okolje na glavni avtobusni postaji v Piranu in s sprejemom splošnih pogojev dostopa in uporabe, prejme krajan uporabniško kartico Piranko, s pomočjo katere si lahko v prometni pisarni JP Okolje izposodi  kolo Piranko. Po končani izposoji mora krajan kolo vrniti na točko izposoje, prometno pisarno JP Okolje na glavni avtobusni postaji v Piranu.
 
Obiskovalci si lahko kolo Piranko izposodijo v prostorih Turistično informacijskega centra v Piranu ali Portorožu.
 
Ob izposoji kolesa  prejme uporabnik ključe od ključavnice kolesa.
 
KOLIKO STANE IZPOSOJA KOLES?
Izposoja koles Piranko je brezplačna.
 
Uporabnik plača le letno članarino za pokritje stroškov vodenja računa in nadomestilo za izdelavo uporabniške kartice v višini 5,00 EUR z DDV.
 
ZA KOLIKO ČASA SI LAHKO IZPOSODIM KOLO?
Kolo Piranko si lahko uporabnik izposodi do največ 7 dni. V primeru, da bi rad uporabnik podaljšal izposojo kolesa za dlje kot 7 dni, je to možno le v kolikor so kolesa razpoložljiva (prosta). Obiskovalci si lahko kolo izposodijo za en dan.
 
KJE LAHKO KOLO SHRANIM?
Uporabnik kolo uporablja nepretrgoma in ga lahko shrani v svojih prostorih (kleti, garaži, pritličju). Na voljo bo pet novih stojal za kolesa, t.i. »Piranko točk«, kjer bodo tudi informacijske table: Prešernovo nabrežje (pri svetilniku), Prvomajski trg, avtobusna postaja v Piranu, vhodna rampa parkirišča Fornače, vhod v garažno hišo Fornače (spodaj).
 
KAJ ČE MI KOLO UKRADEJO?
Uporabnik je dolžan s kolesom ravnati kot dober gospodar na način, da je možnost poškodbe, uničenja ali izginotja minimalna. 
 
V času izposoje, dokler se kolesa ne vrne na točko, kjer si ga je uporabnik izposodil (krajan –prometna pisarna JP Okolje, obiskovalec - Turistično informacijski center Piran ali Portorož) je za kolo odgovoren uporabnik sam in s tem prevzema vso odgovornost, da bo ravnal v skladu s splošnimi pogoji. Za vso škodo, ki nastane med samo uporabo kolesa, je odgovoren uporabnik.
 
Več informacij o projektu na: www.piran.si
in
Rok Humar, vodja projekta
Urad za gospodarstvo in turizem občine Piran
05/6710 363 in rok.humar@piran.siVir: Občina Piran

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico