ponedeljek, 13.05.2013 ob 16:42 | Avtor:

S slavnostnim koncertom počastili 300-letnico smrti koprskega škofa F. Paola Naldinija

kategorija družba  komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (2)  
  
Mešani pevski zbor Adriatic je 20. aprila 2013 predstavil koprskemu občinstvu slavnostno mašo za sv. Cecilijo skladatelja Charlesa Gounod-ja.

Koncert je zbor izvedel v koprski stolnici in požel odobravanje in navdušenje ljubiteljev zborovske pesmi. Tokrat se je zbor predstavil v bolj komorni(a zato nič manj prepričljivi) zasedbi, kajti funkcijo orkestra je prevzel mlad in perspektiven orglar Davide Circota iz hrvaške Istre, študent zagrebške akademije za glasbo. Kot solisti so se predstavili: Federica Volpi - sopran, Neven Stipanov - tenor in Andrej Makor - bas-bariton. Poslušalci so lahko tako 45 minut uživali v harmonskem glasbenem potovanju prepletenem z prepričljivimi liričnimi linijami solistov in bogatim dinamičnim učinkom, od pianissima do sforzata con moto, ki ga je zbor spretno vodil skozi vse stavke ob pomoči izbranih solistov in orglarja … Veličastna akustika stolnice pa je toliko bolj poskrbela za še bolj pristno in intimno doživetje med izvajalci in publiko. Doživetje za velike priložnosti, doživetje za vse prisotne.

Ob lepi množici prisotnih se je koncerta udeležila tudi generalna konzulka Republike Italije iz Kopra ga. Maria Cristina Antonelli, ki je bila navdušena nad izvajalci. Koprski škof ordinarij dr. Jurij Bizjak je vse prisotne pozdravil in nagovoril v slovenskem in italijanskem jeziku … O škofu Naldiniju je v italijanščini prebrala podpredsednica Italijanske skupnosti iz Kopra ga. Ondina Diabate Gregorich, v slovenščini pa Darjo Gregorič. Ob zvonenju 700 let starega koprskega zvona sv. Nazarija, ki je zvonil tudi ob Naldinijevem pogrebu, so vsi prisotni v popolni tišini s hvaležnostjo počastili spomin na škofa Paola iz Padove. Zares v duši intimno doživet spominski umetniški dogodek.

Galerija slik

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico