sreda, 15.05.2013 ob 09:30 | Avtor:

Sejem starih obrti »Vendirigola«

kategorija družba  komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (0)  
  
Zavod Fontico zbira vloge za oddajo stojnic v najem, v okviru sejma starih obrti »Vendirigola«, ki bo 9. junija v Kopru. Vsi zainteresirani ponudniki se lahko do 30. maja, prijavite za sodelovanje na prireditvi s predstavitvijo svoje dejavnosti in prodajo svojih izdelkov na stojnicah.

Na sejmu si bodo obiskovalci lahko ogledali predstavljene stare obrti, bogato zgodovino in raznolikost slovenskega obrtništva in rokodelstva, možen bo tudi nakup domačih izdelkov in pridelkov.
 
Vendirigola je narečni izraz za žensko, ki na tržnici prodaja zelenjavo in druge domače izdelke. Taka prodaja je v preteklosti predstavljala pomemben prihodek slovenskega kmeta in obrtnika, ki je na ta način predstavljal in prodajal izdelke svoje obrti.
 
Lončarstvo, sodarstvo, coklarstvo in čipkarstv… s temi in še mnogimi drugimi dejavnostmi so si v preteklosti slovenski obrtniki služili vsakdanji kruh. Domače obrti predstavljajo ključen temelj v slovenski zgodovini, ki je pomembno prispeval pri razvoju slovenskega gospodarstva. Obrtništvo in z njim povezani običaji so bili razviti tudi na obalnem področju.
Na sejmu »Vendirigola« bodo vsem obiskovalcem predstavljene stare slovenske obrti, med katerimi bo tudi mnogo takih, ki so že izumrle. Prikazani bodo postopki izdelave predmetov za vsakdanjo rabo in izdelkov, ki so ljudem poenostavile in olajšale življenje in delo. Glavni namen sejma je predstaviti bogato obrtniško dediščino in prikazati rokodelske spretnosti, ki so ljudem pomagale služiti vsakodnevni kruh.
 
Cena celodnevnega najema stojnice je 10€, izvajalci starih obrti pa so oproščeni plačila najemnine.
 
Prijave za oddajo stojnic na sejmu zbira organizator sejma zavod Fontico, in sicer do 30. maja, na naslov FONTICO, Arjol 8, Bertoki, 6000 Koper oziroma po elektronski pošti info@fontico.si.
 
Za vse dodatne informacije pa lahko pokličete na telefonsko številko 040 716 828.Vir: Mestna občina Koper

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico