četrtek, 04.12.2014 ob 17:14 | Avtor:

Slovenski športni fotograf Marko Mavec slavil na natečaju najboljška športna fotografija v letu 2014

kategorija šport  komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (1)  
  

Reka, 1. december 2014 – V hrvaški Reki  v galeriji Principij je bila otvoritev  razstave športnih fotografij pod naslovom „Odločilni trenutek“, na kateri je sodelovalo tudi nekaj športnih fotografov iz Slovenije.

Športna zveza Primorsko-gorske regije s sedežem v Reki je prvič letos povabila k sodelovanju na natačaj za najboljšo športno fotografijo za leto 2014  tudi Športno zvezo iz regije hrvaške Istre in Športno zvezo Koper –Regijsko pisano Olimpijskega komiteja Slovenije. Razstava, ki je že šesta po vrsti, se je  tokrat predstavilo rekordnih 65 športnih fotografov iz Hrvaške in Slovenije s 403 fotografijami.

 Komisijo, ki je izbirala najboljše fotografije, ki so bile priča dogodkom tako v profesionalnem kot rekreativnem športu, so sestavljali Sonja Poljšak (Športna zveza Koper), Dario Koraca (Športna zveza Istrske regije), Darko Ivošević (ZS PGŽ), Nikola Kurti (fotograf ZS PGŽ) in Borislav Božić (Fotoklub Rijeka).

Nagrada za najboljšo fotografijo je odšla v Slovenijo, pristala je namreč v rokah Marka Mavca, fotografa iz Lokev pri Sežani,  ki je zaslužen za fotografijo „Beach volley – Ankaran“.

Nagrado za 2. mesto na natečaju je osvojil Roni Brmalj, ki se je na tekmovanje med športnimi fotografi prijavil z „nogometno“ fotografijo „Anas Sharbini“, medtem, ko je fotografu Arsenu Miletiću s fotografijo „Ko dekle  prevzame krmilo v svoje roke“ na koncu pripadlo tretje mesto.

 Komisija je razglasila še eno nagrado in sicer najboljšo fotografijo avtorja, ki še ni dopolnil 21 let, to priznanje si je prislužil Marko Zubonja iz hrvaške Istre in sicer za fotografijo „Nogomet Istra 1961 – Rijeka 4. avgust 2014“.

Izjava zmagovalca Marka Mavca:

S ljubiteljsko fotografijo se ukvarjam že več kot 20 let, najbolj pa se posvečam obiskovanju športnih dogodkov in fotografiranju v plavanju, alpskem smučanju, odbojki... Na natečaj sem prijavil kar osem fotografij, na koncu pa je slavila ravno odbojskarska“.

Razstava se bo iz Reke nato selila v Pulo in konec marca bo razstavljena tudi v Kopru.

 Vir: Podpalmo.si

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico