ponedeljek, 30.11.-1 ob 00:00 | Avtor:

V Lipici se z veliko pozitivne energije začenja že drugi nov program wellness turizma v letošnjem letu

komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (3)  
  
Po uspehu Šole zdravega načina življenja, prvega novega programa wellness turizma, se v Lipici z veliko pozitivne energije začenja že drugi nov program wellness turizma v letošnjem letu. To je Vikend eliksir, zasnovan v skladu s spoznanjem, da smo to, kar jemo, postanemo to, kar mislimo, in smo stari toliko, kot se počutimo.

Po uspehu Šole zdravega načina življenja, prvega novega programa wellness turizma, se v Lipici z veliko pozitivne energije začenja že drugi nov program wellness turizma v letošnjem letu. To je Vikend eliksir, zasnovan v skladu s spoznanjem, da smo to, kar jemo, postanemo to, kar mislimo, in smo stari toliko, kot se počutimo. 

Prva skupina gostov se bo v program Vikend eliksir vključila že od 21. do 23. marca. Vikend eliksir bo povezal sprostitev v zelenem okolju lipiškega posestva z zdravo presno prehrano, jutranjo energetsko vadbo po načelih kinergetixa, plesom, jogo, meditacijami, dihalnimi vajami in zvočnimi masažami s tibetanskimi skledami.

Doživetje, ki se bo gostov tega tridnevnega programa najbolj dotaknilo, bo zagotovo program Kdo je konj, v katerem bodo gostje doživeli pristen in voden stik z lipicancem ter spoznali, kako konji čutijo in komunicirajo med sabo. Magičen bo tudi trenutek jutranjega odhoda črede lipicanskih kobil z žrebeti na pašo - nepozabno doživetje, ki vedno znova prevzame obiskovalce.

»Lepota črede belih kobil in harmonija njihovega gibanja sta nekaj, kar je univerzalno in se dotakne vsakogar,« ugotavlja direktor LIPICE TURIZEM dr. Boštjan Bizjak, prepričan v uspeh novega programa, katerega začetek je razpisan tudi 4. in 18. aprila, 9. in 16. maja ter 13. in 20. junija z različnimi poudarki – od presne prehrane do makrobiotike in vegetarijanske prehrane.

»Uspeh prvega programa, to je Šole zdravega načina življenja, potrjuje pravilnost naše usmeritve v razvoj wellness turizma, kateremu nudijo umirjeno okolje lipiškega posestva, 350 lipicancev in lipiška turistična infrastruktura odlične razvojne pogoje. Ti programi so namenjeni zahtevnejšim gostom, ki si želijo počitka, sprostitve in energetske osvežitve, najraje pa imajo mirne destinacije in doživetja, ki goste nagovarjajo s čustvenega, socialnega, intelektualnega in trajnostnega vidika,«pojasnjuje dr. Bizjak.

»Skladni so tudi s primarnim poslanstvom Kobilarne Lipica na področju konjereje, konjeništva in varovanja lipiške kulturne dediščine, zato pomenijo optimalno strateško izbiro za obogatitev in razvoj obstoječe turistične ponudbe v Lipici,« je prepričan dr. Bizjak.

Obenem programi wellness turizma na sodoben in svež način nadaljujejo zgodbo Doline Lurške Matere Božje, v katero se je po zdravje zatekel Karel Grunn, upravitelj kobilarne od leta 1848 do leta 1875. V dolini je preživel cele dneve, dokler ni ozdravel, zato je dal v zahvalo postaviti kapelo ter urediti celotno dolino v edinstveno svetišče v naravi, ki je še danes vir sprostitve in vitalnosti za številne obiskovalce.

Galerija slik


Vir: Podpalmo.si
Vir: Kobilarna Lipica

Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico