petek, 10.05.2013 ob 08:59 | Avtor:

Vrhovno sodišče RS potrdilo zakonitosti postopkov UP v zvezi z UP FHŠ

kategorija kronika  komentarji komentarji (0)   galerija slik galerija slik (0)  
  
UP je pred dnevi prejela Sklep Vrhovnega sodišča (I Up 521/2012) z dne 26.03.2013, iz katerega izhaja, da so bili vsi postopki Univerze na Primorskem (UP), ki so rezultirali v imenovanju sedanje dekanje Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ), dr. Irene Lazar, zakoniti.

Predhodnik dr. Lazarjeve, vršilec dolžnosti dekana dr. Gorazd Drevenšek, je namreč 30. julija 2012 odpravil sklep o začetku postopka volitev, ki ga je želela izpeljati nekdanja, predčasno razrešena dekanja, dr. Vesna Mikolič, ter razpisal nov postopek izvolitve kandidata za predlog imenovanja dekana. S to njegovo odločitvijo niso soglašali tedanji člani senata UP FHŠ: dr. Rok Svetlič, dr. Sandra Bašič Hrvatin, dr. Valentina Brečko Grubar, dr. Darko Darovec, dr. Krištof Jacek Kozak, dr. Nives Zudič Antonič ter dr. Irena Lazar, in so na Upravnem sodišču zoper UP sprožili upravni spor.

Vrhovno sodišče je presodilo, da je bila odločitev dr. Drevenška sprejeta v okviru njegovih pristojnosti, in je torej dokončna ter zakonita. Za povrh je omenjenim tožečim strankam naložilo, da Univerzi na Primorskem povrnejo vse pravdne stroške.


Povej naprej:
komentarje poganja Disqus


Prometno informacijski center
Prometno poročilo, torek 15.september 2015 ob 22:58

Zapora ceste: - Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem do predvidoma 12. novembra promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.


Današnje prireditve

Klikni za novico